3                                                                 Prima MEDICA

                                  Интегриран апликативен софтвер наменет за

                        ординации од приватната здравствена заштита

                                     и специјалистичките ординации  

 

Почитувани корисници,

објавена е нова верзија од Prima MEDICA v4.0.0 во која се имплементирани изменетите обрасци за упати согласно новиот правилник на ФЗОМ и извршена е адаптација на софтверот за работа со изменетите сервиси за комуникација со Мој Термин.

Верзијата е наменета за сите дејности.

НАПОМЕНА! Новите обрасци по преземањето на верзијата нема да бидат активни. Истите ќе бидат активирани автоматски штом Мој Термин ќе премине на новата платформа, за што ќе бидете дополнително известени. Дотогаш функционалностите остануваат по стариот начин.

Дополнително Ви ја пренесуваме информацијата од Мој Термин дека денес во 22:00 ќе ги стопираат нивните сервиси  заради надградба на нивниот систем, така што утре (23.02.2019) најрано до 13:00 часот нема да бидат достапни функционалностите за закажување упати, издавање рецепти и проверка на осигурување. За повтрорната достапност на овие функционалности ќе бидете дополнително информирани.

Благодариме на соработката!

 

Листа на измени и корекции во новата верзија

Преземи Prima MEDICA v4.0.0 (offline верзија)

Преземи Prima MEDICA v4.0.0 (offline верзија за гинекологија)

Преземи упатство за инсталација

porn Porn